Zomer in West-Zweden

Wandelen zit er bij de Zweden diep in. Dat betekent dat er overal tal van routes te vinden zijn. Zo ook in de omgeving van de stad Gothenburg. Wij ontdekken tijdens deze wandelreis Zweden verschillende delen van deze wandelroutes.

Zoals de Göta älv, een pelgrimsroute die dwars door de stad Gothenburg loopt. Zo zien we al wandelend direct alle bezienswaardigheden en genieten van het stadsleven. Vlak buiten de drukte van de stad gaan we aan de wandel op de routes Bohusleden en Gotaleden die ons langs meren en door bossen leidt.

We overnachten in een heerlijk 4-sterren hotel in de stad, maar blijven ook een nacht in het bos om in een boomtent te overnachten. Daar staat ons ook een bijzonder 3-gangen diner te wachten dat we klaarmaken op een kampvuurtje bij onze tent.

De wandelreis naar Zweden samengevat:
– gevarieerde wandeldagen
– lekker zwemmen in de meren
– interessante bezienswaardigheden
– je gaat op pad in een kleine groep
– op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner)
– overnachten in een luxe 4-sterren hotel
een overnachting in een boomtent
 rust in je hoofd
– een waanzinnige ervaring die je nooit meer gaat vergeten!

Snel zoeken:


Data in 2024

Momenteel zijn er geen data gepland.


Wandelreis Zweden

Programma van dag tot dag

Dag 1Vandaag is onze aankomstdag in Gothenburg. Zo kunnen we alvast kennismaken met de stad. Daar zullen we in de avond ook dineren. En we overnachting in Hotel Royal.
Dag 2We blijven nog een dag in de stad Gothenburg. Eerst genieten we van het uitgebreide ontbijt in ons hotel. Vandaag lopen we de eerste etappe van de pelgrimsroute Göta älv die ons langs alle historische punten in de stad voert. We lunchen en dineren ook weer op leuke plekken in de stad. In totaal is de route van vandaag zo’n 13 kilometer, maar reken op wat kilometers extra, want zo gaat dat in de stad.
We overnachten weer bij Hotel Royal.
Dag 3Na het ontbijt gaan we op ontdekking in de natuur buiten de stad. Vandaag wandelen we een deel van etappe 2 van de route Bohusleden. We gaan met de bus naar ons beginpunt en wandelen door bossen en langs meren richting Gunnebo House and Gardens. Hier genieten we van een typisch Zweedse lunch en zal ik jullie rondleiden. Als het weer goed is, kunnen we hier ook weer een lekkere duik nemen. Tel voor de route 9 kilometer en tel daar nog wat extra kilometers bij op, die we zeker zullen maken.
Na het diner gaan we weer terug naar Gothenburg en overnachten bij Hotel Royal.
Dag 4Weer hebben we een heerlijk ontbijt in ons hotel. Vandaag wandelen we twee etappes van de route Gotaleden. Ook hier zijn er mogelijkheden om te zwemmen in een riviertje. Tussen het wandelen, maken we een stop voor een lekkere lunch. Onze route eindigt bij brouwerij Poppels, waar we een 4-gangen diner en proeverij met bijpassende biertjes krijgen. Reken vandaag op zo’n 20 kilometer wandelen.
Daarna keren we weer terug naar Gothenburg voor een overnachting in Hotel Royal.
Dag 5Vandaag mag je je rugzak volstoppen met spullen voor een overnachting. We wandelen weer een stuk van Bohusleden en nemen dan een zij-pad naar Pevon Ecotourism. Onderweg hebben we een lunch op de oever van een meer. En ja, een duik nemen is ook hier een aanrader! Aangekomen bij Pevon, kunnen we ons installeren in een boomtent. Eerst maken we nog een 3-gangen diner boven ons eigen kampvuur. Vervolgens gaan we naar het nabijgelegen meer voor een oogverblindende zonsondergang. En dan is het tijd om in onze slaapzakken te kruipen voor een heerlijke nacht in de buitenlucht.
Dag 6Na het ontbijt bij Pevon gaan we weer aan de wandel. We keren weer terug door het bos en vervolgen onze route over Bohusleden totdat we in het dorp Eriksdal aankomen. Hier brengen we een bezoek aan het indrukwekkende kasteel.
In de avond nemen we de bus terug naar Gothenburg. Dit keer niet naar de binnenstad, maar naar het eiland Koön. Hier gaan we naar Marstrands Havshotell waar we dineren en overnachten.
Dag 7Vandaag is vertrekdag. Na het ontbijt gaat ieder zijn eigen weg. Mocht er nog tijd zijn voor een wandeling, dan kunnen we die hier doen, langs het water.
Wandelreis Zweden

Praktische informatie wandelreis Zweden

Deze wandelreis is inclusief:

 • Professionele Nederlandstalige begeleiding
 • 5 x een overnachting in een luxe 4-sterren hotel
 • 1 x een overnachting in een boomtent inclusief alle benodigdheden zoals een slaapzak, handdoek, eetgerei etc.
 • Volpension, dus dagelijks ontbijt, lunch en diner inclusief minimaal 1 drankje
 • Een 4-gangen diner en bierproeverij bij brouwerij Poppels
 • Tekst en uitleg bij bezienswaardigheden

Exclusief:

 • De reis van en naar Gothenburg (zie hieronder)
 • Verzekeringen;
 • Bijdrage GGTO Garantiefonds € 9,00 per persoon;
 • Eten en drinken dat niet binnen het volpension valt;
 • Eventuele persoonlijke uitgaven;

Het is mogelijk om te vliegen naar Gothenburg.
Zelf wil ik met de trein naar Kiel (Duitsland) reizen en dan de boot naar Gothenburg nemen. Lijkt je dit leuk, laat het me weten! Reken dan wel op een dag extra voor deze reis en een dag extra na deze reis.

Accommodaties:
Tijdens deze wandelreis overnachten we in twee hotels: Hotel Royal in Gothenburg en Marstrands Havshotell op het eiland Koön dat ook bij Gothenburg hoort.

Daarnaast slapen we een nacht in een boomtent bij Pevon Ecotourism. Dit is een tent die als een soort strakke hangmat boven de grond hangt. Het slaapt echt heerlijk, is mijn ervaring en wiebelt niet heel erg. Je slaapt in een slaapzak en deze is aanwezig. Je hoeft geen speciale spullen mee te nemen voor deze overnachting.

Overnachten in een boomtent in Zweden

Maaltijden:
Deze wandelreis is op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner geregeld worden.

Daarbij is ook altijd minstens 1 drankje inclusief. Soms lunchen we op locatie in een restaurant. (zoals bijvoorbeeld bij Gunnebo House and Gardens) En soms krijg je een lunchpakketje mee voor onderweg. Dit is afhankelijk van de route die we wandelen.

Diner is altijd a-la-carte en dan kun je zelf kiezen wat je lekker vindt.
De enige uitzondering is het 4-gangen diner en bierproeverij bij brouwerij Poppels. Dit zijn vastgestelde gerechten en is er alleen de keuze vlees of vega.

Heb je dieetwensen of allergieën laat het ons dan weten, dan houden we hier rekening mee. Vegetarisch is mogelijk, veganistisch helaas nog niet.

Bagage:
Aangezien we de meeste nachten in hetzelfde hotel overnachten, kun je voor de meeste dagen alleen een dagrugzak meenemen met spullen voor onderweg. Zorg voor voldoende water!
Wanneer we in de boomtent overnachten, die je wel spullen voor die overnachting mee te nemen.

Conditie:
Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie nodig. We wandelen zowel over verhard als onverhard terrein. Dit kan op plekken steil bergaf of bergop lopen en we hebben een klein stukje waarbij je je aan een touw kunt vasthouden om over de rotsen omhoog te gaan. Dit zijn allemaal kleine stukjes. Het is echter nergens gevaarlijk.

Over het algemeen is lekker weer en het koelt in de nacht niet veel af. Het is rond de 20 graden ongeveer. Houd er wel rekening mee dat het er zo nu en dan een regenbui kan vallen. Echte wandelschoenen zijn aan te raden voor deze wandelreis.

Je kan misschien ook genieten van: