Wandel mee met de gratis kennismakingswandeling in Nationaal Park De Meinweg in Midden-Limburg

Denk je erover om mee te gaan met een wandelreis van Vita Walking?

En wil je eerst eens ervaren hoe het is om met mij aan de wandel te zijn?

Ga dan mee met een gratis kennismakingswandeling!

De ideale manier om eens te ervaren hoe het is om samen op pad te zijn. Je kunt kennismaken met mij en je ervaart hoe ik wandeling begeleid en hoe ik tekst en uitleg onderweg geef. Zo weet je precies wat je van een wandelreis kunt verwachten.

Omdat ik snap dat het een behoorlijke stap kan zijn om zomaar een wandelreis te boeken, organiseer ik deze gratis kennismakingswandelingen.
Twijfel je of je een wandelreis conditioneel aankan? Wandel dan eerst eens met mij mee in Nederland. Ik zie hoe jij wandelt en bespreken wat je allemaal wel en niet al gedaan hebt op wandelvlak. Op basis daarvan kan dan veel makkelijker een inschatting maken of je een wandelreis aankan.

Aangezien ik altijd in kleine groepen wandel, ben ik je persoonlijke buddy onderweg. Je kunt mij alle vragen stellen over wandelen en ik sta voor jou klaar. Heb je blaren of een andere blessure? Of wil je graag advies over materialen zoals een rugzak of wandelschoenen. Laat het me weten!

Data

donderdag 25 april 2024
wandelreisleider: Judith

woensdag 22 mei 2024
wandelreisleider: Judith

De tuin van de Maharishi

Programma van de kennismakingswandeling

Om 10.00 uur verzamelen we op de parkeerplaats van het buurtschap Vlodrop Station. Hier vertrekt onze wandeling door Nationaal Park De Meinweg. Deze wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en eindigt op de plek waar we gestart zijn. Onderweg zien we de oude spoorlijn de IJzeren Rijn, genieten we van de natuur, komen we langs de kapel van St. Ludwig, zien we het enorme terrein van de Maharishi en vertel ik je veel verhalen. We zijn ongeveer 2,5 uur onderweg.

Vertrek: 10.00 uur
Parkeren: Vlodrop Station (er is een gratis parkeerplaats in dit buurtschap, hier kom je vanzelf bij uit)
Maximaal aantal deelnemers: 8 wandelaars

Mocht je met het OV willen komen, laat mij dit dan weten, dan haal ik je op bij een trein- of busstation in de buurt.

Een indrukwekkende boom op de Meinweg.

De locatie van deze gratis wandeling:

NP De Meinweg: over de grens

Het verhaal van Nationaal Park De Meinweg kent vele elementen. Zo is er de unieke natuur die zich zowel over Nederland en Duitsland uitstrekt.
Dwars door deze natuur loopt de IJzeren Rijn, vroeger de spoorlijn voor goederentreinen tussen de haven van Antwerpen in België en het Ruhrgebied in Duitsland. Nu een historisch monument tussen de bomen.
Dan is het de historie van het College St. Ludwig. Op de plek waar eens een franciscaner klooster stond, is nu een bizar Indiaas-aandoende, knalgele tempel gebouwd door de aanhangers van Maharishi. Een bizarre aanblik, midden in de natuur.
Onze wandeling gaat ook over Duitse grond aangezien De Meinweg geen grenzen kent. Van de watermolen van de Dahlheimer Mühle wordt gezegd dat het de oudste van Duitsland is. Er wordt namelijk in de geschiedpapieren van 1231 al over deze molen gesproken. Een vlonderpad voert van deze historische watermolen weer terug naar Nederlandse grond, waar het buurtschap Vlodrop Station het eindpunt van de wandeling is.

Tijdens een kennismakingswandeling op de Meinweg.
Over een vlonderpad op de Meinweg.