Ga jij met mij aan de wandel?

Wandelingen en wandelreizen met een verhaal

Mijn naam is Judith van Bilsen.
Op mijn wandelingen dacht ik zo vaak: Kon ik dit maar delen met anderen!
Als reisjournalist, blogger en wandelfanaat kom ik op de mooiste plekken. En beter nog, elke plek heeft een eigen verhaal. Ik ben gek op feitjes en wetenswaardigheden. Daarnaast kreeg ik heel vaak de vraag van mensen of ze eens met mij mee konden gaan.
En zo werd het idee van Vita Walking geboren. Ja, ik wil jou erg graag meenemen op mijn wandelingen!

‘Hoe ver je gaat, heeft met afstand niets te maken’

Bløf

In 2020 begon ik met Vita Walking. Midden in de corona-tijd, maar buiten wandelen is altijd juist goed voor de gezondheid. Twee wandelingen konden we doen voor het land in lockdown ging. In 2021 konden er twee wandelreizen doorgaan: naar de Italiaanse Dolomieten en naar het Azoorse eiland Santa Maria. Wat was het heerlijk om even te mogen ervaren wat we voor ogen hadden.
En op Santa Maria, bovenop die vulkaan, voelde ik dat dit precies is waar ik gelukkig van word. Mijn liefde voor reizen, wandelen en natuur delen met anderen. Zodat zij die kriebel ervaren net zoals ik die ook voel.

Vol energie ben ik aan de slag om de mooiste wandelingen en wandelreizen samen te stellen. Elke wandeling heb ik zelf eerder gelopen. En ik kies alleen de pareltjes uit om met jou te delen. En er is zoveel inspiratie en zijn zoveel plannen!

Wandelweetjes over Judith

Ik heb behoorlijk gevoelige voeten. Daarom ga ik minimaal iedere zes weken naar een pedicure. En heb ik ook al regelmatig tot bloedens toe gewandeld. Sinds vorig jaar heb ik eindelijk wandelschoenen waarbij ik het gevoel heb dat ik op kussentjes wandel. Wat een verademing!

Waarom ik zo gek ben op wandelen? Omdat ik het een goede manier vind om in te zoomen op de omgeving. Daarom wandel ik ook enorm veel in eigen land. Want wie oog heeft voor detail, ontdekt dicht bij huis net zoveel moois als ver weg. Wandelen geeft mij rust en na een dag op pad te zijn geweest ervaar ik voldoening.