Heb jij een vraag? Kijk in dit overzicht of jouw vraag erbij staat.

Waar staat Vita Walking voor? 

Vita Walking staat voor bijzondere wandelingen en wandelreizen. Ervaringen die jou een prettige kriebel geven.
Het is mijn manier om te delen wat ik allemaal zie en ervaar. En daarvoor kies ik de pareltjes uit. Alleen de mooiste en meest bijzondere wandelingen komen op deze website te staan.

Mag ik mijn hond meenemen? 

Nee, het is niet mogelijk om je hond mee te nemen tijdens een wandeling.
De reden is dat wij meer bieden dan alleen een wandeling. Wanneer we bijvoorbeeld een locatie gaan bezichtigen en ook niet bij alle horeca-punten is een hond welkom. 

Wat is de minimumleeftijd voor deze wandelingen? 

Deze is 18 jaar. Alleen volwassenen kunnen deelnemen aan onze wandelingen. 

Ik heb geboekt, maar geen bevestiging ontvangen. 

Als de boeking gelukt is, krijg je altijd een bevestiging per mail. Het kan zijn dat deze bevestiging in je spambox of bij ongewenste berichten terecht is gekomen. Controleer deze mappen eerst. Heb je daar ook niets ontvangen, neem dan contact op via info@vitawalking.nl

Kan ik mijn boeking annuleren? 

Meer informatie over annuleringen vind je in onze algemene voorwaarden.

Annulering van de boeking door de klant is altijd mogelijk. Annulering dient altijd schriftelijk te gebeuren. De ontvangstdatum van de annulering geldt als opzegdatum. Bij ontvangst na 17.00 uur of in het weekend, geldt de eerstvolgende werkdag als opzegdatum.

De klant is bij annulering de volgende bedragen verschuldigd:
vanaf 30 dagen voor vertrek: 100% van het boekingsbedrag;
tussen 70 dagen tot en met 30 dagen voor vertrek: 50% van het boekingsbedrag;
langer dan 70 dagen voor vertrek: 10% van het boekingsbedrag.

Welke schoenen moet ik dragen? 

Bij iedere wandeling staat de zwaarte aangegeven. Afhankelijk van die zwaarte geven we ook aan op welke schoenen je de wandeling kunt doen. Bij lichte wandelingen zijn sneakers al voldoende, terwijl bij stevigere wandeling echt goede wandelschoenen vereist zijn. De begeleiders van de wandeling mogen je deelname weigeren als je geen geschikte schoenen voor de wandeling hebt. Zorg dus dat je de juiste schoenen draagt.  

Bij elke wandelreis wordt aangegeven welke type schoenen gewenst of vereist is.
Twijfel je? Neem dan contact met ons op via info@vitawalking.nl

Hoe weet ik wat mijn wandelniveau is? 

Bij elke wandelingen geven we aan wat het niveau is. Ook geven we aan wat je daarbij moet voorstellen. Bijvoorbeeld of de route vlak is of dat er hoogteverschillen zijn. Dan kan het nog voorkomen dat je het te zwaar vindt. Onze begeleiders doen hun best om je hierbij te helpen. Soms is er bijvoorbeeld een afkorting van de route mogelijk.  

Gaat een wandeling altijd door? 

Bij iedere wandeling staat aangegeven wat het minimale en maximale aantal deelnemers is.
Wordt het minimale aantal deelnemers niet gehaald? Dan gaat de wandelreis niet door en krijg jij het volledige boekingsbedrag terug.

Daarnaast kan het weer of een veranderde situatie m.b.t. corona roet in het eten gooien. Wanneer wij als organisatie een wandeling annuleren, krijg je de mogelijkheid om je in te schrijven voor een alternatieve wandeling op een andere datum. Wil je dit niet, dan krijg je je geld terug. 

Wat moet ik allemaal meenemen tijdens een wandeling? 

Neem altijd een flesje water of iets anders te drinken mee. Schijnt de zon? Neem dan ook zonnebrandcrème en een petje of iets voor op je hoofd mee. Bij de langere wandelingen adviseren we om blarenpleisters mee te nemen. En iets met suiker voor de energie.
Voor wandelreizen worden altijd whats-app groepen aangemaakt waarin nuttige informatie wordt gedeeld.

Hoe kan ik me voorbereiden voor de wandeling? 

Een goede nacht slaap en een niet al te intensieve dag van tevoren is voldoende.

Ik wil gaan wandelen met een groep vrienden, collega’s of in een andere samenstelling. Regelen jullie ook wandelingen voor groepen zonder externe deelnemers? 

Ja, wij verzorgen ook wandelingen voor groepen op aanvraag. Neem contact met ons op via info@vitawalking.nl voor de mogelijkheden. 

Kan ik een boeking doen voor meerdere mensen? 

Ja, dat kan. Boek de wandeling dan voor het juiste aantal. Bij het afrekenen staat een veld ‘opmerkingen’. Vul hier de namen van de deelnemers in.