wijnwandelen in Sachsen

Duitsland – Sachsen/Dresden – 6 dagen

Categorie: gemiddeld

Afstand: ongeveer 65 kilometer in 4 wandeldagen

Vertrekgarantie
vanaf 5 deelnemers

vanaf 1299 euro

Inschrijven

Wijnwandelen: de luxe smaak van Sachsen

Wie gaat wijnwandelen in Sachsen ontdekt al snel dat wandelconditie van ondergeschikt belang is. Hoewel Sachsen één van de kleinste wijngebieden van Duitsland is, komen hier topwijnen vandaan. Iedere wandeldag ervaren we dit wijngebied. De wandelroute loopt dwars door de wijnvelden heen en langs de vele wijnkastelen. Elke dag zullen we lokale wijn proeven. De rivier de Elbe stroomt met ons mee. Na onze laatste wandeling gaan we in een stoomboot weer terug naar onze laatste unieke slaapplek. Dresden en de regio Sachsen staat garant voor 6 dagen vol genieten.

Programma van dag tot dag

Dag 1: zondag 25 september 2022

Dit is onze aankomstdag in de stad Dresden. Wie er al op tijd is, kan op ontdekking in de indrukwekkende Altstadt met vele historische gebouwen of in het modernere Neustadt met zijn kleurrijke street art. We slapen deze nacht in het luxe Bilderberg Bellevue Hotel Dresden. Daar staat een welkomstdrankje voor ons klaar. Dineren doen we in de binnenstad van Dresden in een zeer traditioneel en sfeervol restaurant.

Dag 2: maandag 26 september 2022

Na een uitgebreid ontbijt gaan we vandaag voor het eerst aan de wandel. We nemen de tram naar de wijk Radebeul. Vandaag wandelen we tussen de wijnranken door. En dat gaat regelmatig berg op en weer berg af. Elke klim wordt beloond met weidse uitzichten over Sachen. En vandaag staan er twee stops om te proeven op het programma. Bij de lunch genieten we van de beste sekt uit de regio. We overnachten in een net hotel in Tsjechische sferen in Coswig. In totaal wandelen we ongeveer 14 kilometer.

Dag 3: dinsdag 27 september 2022

Na een goed ontbijt gaan we weer op pad. Dit keer wisselen natuur en dorpjes elkaar af. We komen voorbij verschillende torens, ieder met hun eigen verhaal en meerdere kastelen. Lunchen doen we aan het water, uiteraard met een wijntje erbij. We overnachten op een luxe locatie in het plaatsje Sörnewitz, aan de Elbe. Ook hebben we hier een heerlijk diner.
Vandaag wandelen we ongeveer 18 kilometer.

Dag 4: woensdag 28 september 2022

Na wederom een heerlijk ontbijt wandelen we tussen de wijnranken en door de heuvels richting het stadje Meissen. Deze porseleinstad staat bekend om de indrukwekkende zwarte kathedraal en het witte kasteel op heuvel, midden in de stad. Na een gezamenlijke lunch is er tijd om de stad te ontdekken. In de middag laten we de stad weer achter ons en gaan weer de natuur in voor een wijntje bij een kasteel. Overnachten doen we bij het erg gezellige Hotel Knorre aan de oever van de Elbe. Vandaag wandelen we ongeveer 14 kilometer plus de extra kilometers die ieder in Meissen nog maakt.

Dag 5: donderdag 29 september 2022

Onze laatste wandeldag begint met een heerlijk ontbijt. Vervolgens gaan we weer door het wijnlandschap op pad richting het eindpunt van onze wandelreis: Diesbar. Na een lekkere lunch nemen we de stoomboot terug richting Meissen. Vanuit daar nemen we de trein terug naar de stad Dresden. Deze wandelreis sluiten we af met een heerlijk diner in het centrum van de stad. En een luxe overnachting in de bijgebouwen van Schloss Eckberg.

Dag 6: vrijdag 30 september 2022

Tijdens het ontbijt in een van de zalen van dit waanzinnig mooie kasteel ervaar je hoe het is om in zo’n bijzonder gebouw te leven. Een waardige afsluiting van deze wandelreis!
Vandaag gaat iedereen op eigen gelegenheid weer naar huis.

Foto’s

Informatie over deze wandelreis

Deze wandelreis is inclusief:

 • Professionele Nederlandstalige begeleiding;
 • 5 x een overnachting in luxe 3* of 4* hotels;
 • Volpension, dus dagelijks ontbijt, lunch en diner;
 • Een welkomstdrankje bij aankomst in het hotel op dag 1;
 • Elke dag minimaal 1 glas lokale wijn tijdens de wandeling;
 • Boottocht in een stoomboot over de Elbe;
 • OV-tickets die nodig zijn op de wandeldagen;
 • Bagagevervoer tussen alle hotels;
 • Toeristenbelasting.

Exclusief:

 • Vervoer van en naar Dresden;
 • Verzekeringen;
 • 7,50 euro per persoon kosten Garantiefonds GGTO (wordt apart gefactureerd);
 • Eten en drinken dat niet binnen het volpension of het genoemde programma valt;
 • Eventuele persoonlijke uitgaven;

Aantal deelnemers:
Vertrekgarantie: vanaf 5 deelnemers
Deze wandelreis gaat door vanaf 5 deelnemers.
Maximaal gaan er 14 deelnemers mee.

Corona:
Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom corona, dan krijg je de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment op de locatie waar de wandelreis plaatsvindt. In Dresden gelden de Duitse regels. Vaak heeft iedere deelstaat ook nog eigen regels, in dit geval is dit Sachsen. Wij adviseren om een 2G (gevaccineerd of genezen) aan te houden en een bewijs hiervan mee te nemen.

Accommodaties:
We overnachten in mooie en luxe locaties. Alle hotels hebben minimaal 3 en vaak 4 sterren.
Tegen een meerprijs is het mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren.

Maaltijden:
Deze wandelreis is op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner geregeld worden. Ook is er dagelijks minimaal 1 glas lokale wijn inbegrepen.

Heb je dieetwensen of allergieën laat het ons dan weten, dan houden we hier rekening mee.

Conditie:

Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie nodig. We wandelen zowel over onverhard als verhard terrein. Dit kan op plekken steil bergaf of bergop lopen. De afstanden zijn niet heel groot en we stoppen regelmatig onderweg.

Over het algemeen is het eind september ideaal weer. Houd er wel rekening mee dat het er zo nu en dan een regenbui kan vallen. Een regenjasje en regenhoes voor je rugzak kunnen handig zijn. Wandelschoenen zijn aan te raden voor deze wandelreis.

 

Bagage:
Wij maken gebruik van bagagevervoer. Dat betekent dat je tijdens het wandelen alleen een dagrugzak hoeft mee te nemen met spullen voor onderweg. Zorg voor voldoende water! Alle andere bagage staat klaar op de volgende overnachtingsplek.

Inschrijven

“De wijnwandeling in de omgeving van Dresden is echt een aanrader.
We hadden een gevarieerd programma. De ene dag maakten we een wandeling door de wijngaarden en legden een bezoek af bij een wijnboer die heerlijke wijnen verkocht. De andere dag hadden we een route langs kastelen en torens. Ook was er gelegenheid om de mooie stad Meissen te bezoeken. De porselein- en wijnstad.
De laatste dag hebben we een rondvaart over de Elbe gemaakt met de stoomboot. Dan zie je de omgeving van Dresden weer op een andere manier.
Elke dag hadden we een ander hotel met vriendelijk personeel. Ieder hotel had een eigen sfeer met heerlijk eten en lekkere wijn. Mede dankzij de goede organisatie van Judith is dit voor mij een zeer geslaagde wandelvakantie geweest.”

Carla