Reacties van deelnemers aan de wandelingen en wandelreizen van Vita Walking

“Wat een fantastische week hebben wij gehad op Santa Maria. Adembenemende natuur, mooie uitzichten, diverse wandelroutes (klimmen, dalen, bossen, weides, jungle, dorpjes, beekjes, riviertjes en de zee nooit ver weg – echt alles komt voorbij), fijne shelters op supermooie locaties, goed gezelschap en natuurlijk de goede zorgen van Judith! Echt een aanrader voor alle natuur- en wandelliefhebbers.”

DUNJA
over de wandelreis Santa Maria

“Een wandelweekend met magnifieke uitzichten, overnachtingen in sfeervol verzorgde hotels, en de nodige hoogtemeters.  Fijn dat alles georganiseerd wordt, hotel, ontbijt, lunch(pakket), diner en vervoer.  Ook fijn dat niet alles georganiseerd is zoals pauzemomenten en lunchplekken. Wat dacht je van een lunch in het gras of pauze bij de stuw en een drankje in het klooster. Judith als reisleidster is TOP Luister naar de achtergrond informatie of vul aan als je iets weet. Zo beleef je de reis samen wat een ontspannen sfeer geeft. Ik zeg “doen”.”

JOYCE
over de wandelreis in de Eifel

“In 3 dagen tijd heeft Judith ons laten proeven van een klein stukje van de 313km lange eifelstieg. 
Ze heeft ons meegenomen naar de tijd van de Romeinse waterwerken, naar het spookdorp Wollseifen, het ss opleidingskamp van Hitler. 
We hebben geslapen in een klooster en genoten van de mooie bospaden, kabbelende beekjes,en mooie uitzichten.
Zelfs het weer was net zo wisselvallig als de natuur,  Wind,  zon en regen.
Ook werd de inwendige mens verwend.
Het was een hele belevenis en ik kijk uit naar de volgende vita walk reizen.”
ARLETTE
over de wandelreis in de Eifel

“De wijnwandeling in de omgeving van Dresden is echt een aanrader.
We hadden een gevarieerd programma. De ene dag maakten we een wandeling door de wijngaarden en legden een bezoek af bij een wijnboer die heerlijke wijnen verkocht. De andere dag hadden we een route langs kastelen en torens. Ook was er gelegenheid om de mooie stad Meissen te bezoeken. De porselein- en wijnstad.
De laatste dag hebben we een rondvaart over de Elbe gemaakt met de stoomboot. Dan zie je de omgeving van Dresden weer op een andere manier.
Elke dag hadden we een ander hotel met vriendelijk personeel. Ieder hotel had een eigen sfeer met heerlijk eten en lekkere wijn. Mede dankzij de goede organisatie van Judith is dit voor mij een zeer geslaagde wandelvakantie geweest.”

CARLA
over de wijnwandelreis in Sachsen

“Ons avontuur naar de Azoren, Santa Maria. Wat kun je daarvan verwachten? Nou, alles dus, wat een geweldige belevenis. Een zeer afwisselde natuur, met onwijs mooie uitzichten. Prima overnachtingsplekken met heerlijk bereiden verse maaltijden. Iedere avond een verassing, maar nooit teleurgesteld. Erg smaakvol iedere keer weer. Wat fijn om ook nog op mooie plekken te komen zonder toerisme. Het voelde als ‘alleen op de wereld’, maar dan met je eigen groepje. We werden geheel ontzorgd door Judith. Niets is te veel voor haar. Het is vrouw die alles regelt rondom de reis en tijdens de reis. Vragen via de mail, of per telefoon worden direct beantwoord. Wat ons erg veel vertrouwen heeft gegeven om deel te nemen aan deze trip. Gedurende het wandelen verteld ze met enthousiasme over de plek waar je bent. Het is een reislustig type en je zult dus ook over andere reizen veel te horen krijgen. Wat je natuurlijk weer nieuwsgierig en enthousiast maakt om nog eens met haar mee te gaan op één van haar andere georganiseerde wandeltours. Twijfel niet, hier ga niet zomaar spijt van krijgen!”

AD EN SANDRA
over de wandelreis op Santa Maria

“Een volle dag wandelen in goed gezelschap. Een mooie, gevarieerde wandeling met een gids die veel over de regio weet en dus ook heerlijk kan vertellen. Het voelde van te voren als een wandeling “bij mij om de hoek”, maar ik heb dit stuk Zuid-Limburg op een geheel nieuwe manier ervaren! Zeker voor herhaling vatbaar!”

SUSANNE
over de wandeling in Zuid-Limburg

“De trip naar Santa Maria was een geweldige en goed verzorgde trip. 5 dagen lang heerlijk door dit groene paradijs gelopen. Een stevige wandeltocht die elke dag weer beloond werd met de mooiste uitzichten. Absoluut een aanrader!”

IRIS
over de wandelreis op Santa Maria

“Ik vond het naast erg gezellig een mooie wandeling op een bijzonder mooi stukje pieterpad. Voor mij het eerste stukje van dat pad. 
Er was afwisseling van omgeving en voldoende pauze momenten. 
Er was door Judith gezorgd voor een goed gevuld tasje met lekkers voor onderweg en voor de lunch. 
Een leuk clubje mensen, fijne gesprekken en heerlijk weer met als afsluiting een biertje op een terras in Valkenburg maakte de dag compleet.”
HELEN
over de wandeling in Zuid-Limburg

“Deze wandeling heeft een heel afwisselend landschap. Je wandelt door bos en over heide en komt langs het hoofdkantoor van de Maharishi. Er valt zoveel te ontdekken! En de stilte is overweldigend. Daar waar andere Meinwegroutes druk kunnen zijn is er hier rust. Heerlijk!”

INEZ
over de wandeling in de Nationaal Park De Meinweg

“De wandelreis was in 1 woord geweldig. De afwisselende natuur, de prachtige locaties van de shelters en het feit dat je helemaal ontzorgd wordt, maakt het een fantastische ervaring. Santa Maria ervaar je veel intenser als je zelf je best moet doen om deze mooie plekjes te bereiken. Het eten en de drankjes bij de shelter waren heerlijk. Jouw begeleiding maakt dat er sneller een groepsgevoel is. Enige tip die ik heb: wij waren erg blij dat wij ruim een dag eerder aankwamen. Je bent uitgerust en maakt het leven op Santa Maria wat bewuster mee. Bedankt voor de super ervaring!”

ELISA
over de wandelreis op Santa Maria

“Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepswandelreis mee ging. Dat vond ik best wel spannend, want je hebt geen idee met wie je op reis gaat. Maar het is mij 100%, wat zeg ik, 200% meegevallen. Het was super gezellig en erg leuk. De wandelroutes waren erg mooi. Dat het weer niet mee zat, daar kan de organisatie uiteraard niks aan doen, maar door het programma in halve dagen op te splitsen konden we ons heel gemakkelijk aanpassen aan het weer. Dat was erg goed gedaan. Niet alleen de wandelingen waren fantastisch, maar we mogen zeker de uitzinnige kookkunsten van gastvrouw Manou niet vergeten. Elk moment van de dag zette zij een geweldig menu op tafel. Of het nu diner, lunch of ontbijt was, het was altijd weer een ware traktatie op de tafel. Ik was met de reis meegegaan om tot rust te komen en om verwend te worden. De innerlijk rust heb ik gevonden en dat verwend worden is ook uitstekend gelukt. Ik vond het fijn nergens over na te hoeven denken en heerlijk tot rust te komen. Ik had eigenlijk niet weg willen gaan, de vier dagen zaten er weer veel te snel op. Topvakantie!”

ELLEN
over de wandelreis in de Franse Ardennen

Naar de wandelingen en wandelreizen