Frankrijk – Franse Ardennen – 4 dagen

30 maart t/m 2 april 2023

Categorie: licht

Afstand: maximaal 60 kilometer in 4 wandeldagen

Vertrekgarantie
JA!

early bird prijs
474 euro
bij tweepersoons kamer

594 euro
bij eenpersoons kamer

Inschrijven

Wandelweekend Franse Ardennen: Savourez l’inconnu

Savourez l’inconnu betekent onontdekt genieten en dat is precies wat we tijdens deze wandelreis doen!
Dit is voor de echte genieters, die lekker buiten onderweg willen zijn en genieten van het Franse platteland en de rust. En die ook wel van een lekker glaasje wijn (of cider) houden en een heerlijk maal. Struinen langs oude spoorhuisjes, door een glooiend landschap, waar in de verte de schreeuw van de buizerd klinkt. Schattige dorpjes die uit drie straten en een paar huizen bestaan en natuurlijk een van de typische versterkte kerken uit de regio. Deze wandelreis is echt een kadootje voor jezelf.

Deze wandelreis is een samenwerking met chambres d’hôtes Danou. De eigenaren, David Luttik en Manou Hebben, verzorgen ook het eten en drinken tijdens ons verblijf in deze prachtige authentieke boerderij. Samen hebben we het programma van deze vier heerlijke dagen opgesteld.

Het wandelweekend in de Franse Ardennen samengevat:
– even echt tot rust komen
fijne wandelingen door het typisch glooiende landschap van de Franse Ardennen
– heerlijk overnachten in een prachtig huis in een piepklein, rustig Frans dorpje
– op basis van volpension (3x ontbijt, 4x lunch en 3x diner)
– ervaar de heerlijke eigengemaakte ciders bij een bezoek aan en proeverij bij een ciderie
– voor de echte genieters!

Informatie over deze wandelreis

Deze wandelreis is inclusief:

 • Professionele Nederlandstalige begeleiding;
 • Vier heerlijke wandelingen;
 • 3 x een overnachting bij Danou;
 • 3 x diner, 3 x ontbijt en 4 x lunch;
 • Bezoek en proeverij bij een ciderie;
 • Alle drankjes bij het eten en bij chambres d’hôtes Danou;
 • Toeristenbelasting.

Exclusief:

 • Vervoer van en naar de Franse Ardennen;
 • Verzekeringen;
 • 7,50 euro per persoon kosten Garantiefonds GGTO (wordt apart gefactureerd);
 • Eventuele persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers:
Vertrekgarantie: JA!
Deze wandelreis gaat door vanaf 4 deelnemers en heeft vertrekgarantie.
Maximaal gaan er 10 deelnemers mee.

Corona:
Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom corona en wij moeten de wandelreis annuleren, dan krijg je de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment op de locatie waar de wandelreis plaatsvindt.

Accommodaties:
We overnachten in de prachtige chambre d’hotes Danou. Dit huis in het dorpje La Férée is slecht bereikbaar met het OV, dus het is aan te raden om met de auto te komen.
Tegen een meerprijs is het mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren.

Maaltijden:
Deze wandelreis is op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner geregeld worden. Heb je dieetwensen of allergieën laat het ons dan weten, dan houden we hier rekening mee.

Conditie:
Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie nodig. We wandelen zowel over onverhard als verhard terrein. Dit kan op plekken steil bergaf of bergop lopen. We stoppen regelmatig onderweg.

Houd er rekening mee dat het er zo nu en dan een regenbui kan vallen. Een regenjasje en regenhoes voor je rugzak kunnen handig zijn. Wandelschoenen zijn een must voor deze wandelreis.

 

Bagage:
We slapen elke nacht bij Danou. Je hoeft dus alleen een dagrugzak mee te nemen. Zorg voor een prettig zittende (kleine) rugzak voor overdag.

Inschrijven

Programma van dag tot dag

Dag 1: donderdag 30 maart 2023

Deze wandelreis trappen we af bij Danou in het kleine dorp La Férée. Manou en David zorgen dat er een heerlijke lunch voor ons klaar staat bij aankomst. In de middag gaan we naar Lalobbe voor een korte kennismakingswandeling (ongeveer 6 kilometer) en een bezoek aan een ciderie. Hier komen we alles te weten over de productie van cider en uiteraard is een proeverij inbegrepen. Tegen de avond gaan we terug naar Danou voor een heerlijk diner.

Dag 2: vrijdag 31 maart 2023

Na een uitgebreid ontbijt, staat vandaag een volledige wandeldag op het programma. Deze dag zullen we ongeveer 20 kilometer wandelen. We dompelen ons een volledige dag in het typisch Franse landschap van deze omgeving. Halverwege hebben we een heerlijke lunch. Hopelijk zijn de terrasjes geopend en kunnen we op deze dag proosten aan het einde van de tocht. Tegen de avond hebben we een lekker diner bij Danou.

Dag 3: zaterdag 1 april 2023

Na een goed ontbijt gaan we weer op pad. Ook vandaag hebben we een complete wandeldag van ongeveer 20 kilometer. Dit keer nemen we lunchpakketjes mee voor onderweg. Zo zien we weer een ander deel van deze regio.

Ook deze wandeldag sluiten we af met een heerlijk diner bij Danou.

Dag 4: zondag 2 april 2022

Na wederom een heerlijk ontbijt wandelen we nog ongeveer 10 kilometer. Deze wandelreis sluiten we af met een gezellige lunch bij Danou.

Inschrijven

Foto’s