Vita Walking: boek je wandelreis zonder risico’s

Bij Vita Walking is de regel: wanneer een wandeling of wandelreis door ons geannuleerd wordt vanwege corona, dan krijg je 100% van het betaalde bedrag terug. In deze blog leggen we je uit hoe dit precies werkt en wanneer wij gaan overwegen om te annuleren en wanneer niet. Daarnaast leggen we je uit wat onze reguliere annuleringsvoorwaarden zijn. En we leggen uit wat onze deelname aan GGTO, een garantiefonds, precies werkt.

Vita Walking en corona

Wanneer wij moeten besluiten om een wandeling of wandelreis te annuleren omdat het niet mogelijk is om met de geldende corona-regels op pad te gaan, dan laten we je dat zo snel mogelijk weten. Ook zorgen we ervoor dat jij zo snel mogelijk je betaalde bedrag terug krijgt. Annuleren doen we bijvoorbeeld als het land van bestemming een oranje kleur krijgt van de overheid. Bij een oranje kleur geldt meestal namelijk een quarantaine-verplichting en er zijn nog steeds reisverzekeringen die niet geldig zijn bij een oranje code. Daarom is een wandeling of wandelreis in dat geval niet verantwoord.

Wanneer een land dus een groene of gele kleur heeft, gaat de wandeling of wandelreis dus in principe wel door. Ook al gelden er maatregelen. Zo geldt bijvoorbeeld in Oostenrijk de regel dat je bij de hutten een vaccinatiebewijs, bewijs dat je corona hebt gehad of een negatieve test van maximaal 48 uur oud, moet laten zien. Aangezien het voor ons en ook jou als deelnemer mogelijk is om je aan deze maatregelen te houden, kan de wandelreis gewoon doorgaan! Kortweg, we zullen er zoveel mogelijk aan doen om een wandeling of wandelreis door te laten gaan.

Oh nee, ik moet annuleren!

Mocht het nu zo zijn dat je zelf wilt annuleren. Bijvoorbeeld omdat je in quarantaine zit omdat een huisgenoot positief is getest. Of omdat je zelf positief bent getest. Dan gelden onze algemene annuleringsvoorwaarden. Kortweg zijn die als volgt:

Annulering van de boeking door de klant is altijd mogelijk. Annulering dient altijd schriftelijk te gebeuren. De ontvangstdatum van de annulering geldt als opzegdatum. Bij ontvangst na 17.00 uur of in het weekend, geldt de eerstvolgende werkdag als opzegdatum.
De klant is bij annulering de volgende bedragen verschuldigd:
vanaf 21 dagen voor vertrek: 100% van het boekingsbedrag;
tussen 42 dagen tot en met 22 dagen voor vertrek: 50% van het boekingsbedrag;
langer dan 42 dagen voor vertrek: 10% van het boekingsbedrag.

De zekerheid van een Garantiefonds

Sinds 1 september 2021 zijn wij lid van het garantiefonds GGTO. Maar wat betekent dat nu precies? GGTO is een garantiefonds voor kleine reisorganisaties, zoals ANVR bijvoorbeeld een garantiefonds is voor de grote reisbedrijven. Op het moment dat wij in de financiële problemen zouden komen, dan garandeert GGTO dat jij als deelnemer je betaalde reissom terug krijgt. Wanneer wij dat als Vita Walking niet kunnen opbrengen, dan neemt GGTO die verplichting over van ons. Op deze manier kun jij met zekerheid en vol vertrouwen een wandelreis bij ons boeken.

Op deze manier proberen wij zoveel mogelijk te garanderen dat onze wandelingen en wandelreizen doorgaan en jij als deelnemer zo min mogelijk risico loopt. Wij hebben enorm veel zin om samen op pad te gaan en te genieten van al het moois dat Nederland en de andere Europese bestemmingen te bieden hebben.
Zin om samen op pad te gaan? Er staat een actueel overzicht van onze wandelingen en wandelreizen op onze website.