Duitsland – Eifel – 4 dagen

Categorie: gemiddeld

Afstand: maximaal 50 kilometer in 3 wandeldagen

Vertrekgarantie
vanaf 4 deelnemers

vanaf 495 euro

Inschrijven

Eifelsteig: om nooit te vergeten

De Eifelsteig is een lange-afstandswandeling die van Aken naar Trier voert in Duitsland. Tijdens dit lange weekend ontdekken we een indrukwekkend deel van deze route. Zo ervaren we gedurende de wandeldagen de rust in de natuur van de Eifel. De stuwdam van het Urfttal is een machtig bouwwerk. Ook komen we door het spookdorp Wollseifen waar het lijkt alsof je in een film terecht bent gekomen. En we bezoeken het enorme voormalige SS-complex Vogelsang. Overnachten doen we in een heerlijk hotel en de laatste nacht brengen we door in een prachtig klooster. Hier eten en leven we even samen met de nonnen en paters.

Programma van dag tot dag

Dag 1: donderdag 17 maart 2022

Dit is onze aankomstdag in Gemünd. We slapen deze nacht in het Kurparkhotel. Nadat we verzameld hebben, begint deze wandelreis met een gezamenlijk diner in het dorp.

Dag 2: vrijdag 18 maart 2022

Na een uitgebreid ontbijt gaan we vandaag voor het eerst aan de wandel. We overnachten vannacht weer in het Kurparkhotel, dus je hoeft alleen een dagrugzak mee te nemen.
Een shuttlebus brengt ons naar Einruhr, het startpunt van de route van vandaag. Door het bos bereiken we eerst de stuwdam van Urfttal en later het spookdorp Wollseifen. Even verderop ligt het voormalig SS-kamp Vogelsang. Dan rest er nog een stukje wandelen door de natuur totdat we terug zijn in Gemünd. Vandaag wandelen we in totaal ongeveer 22 kilometer. Het is echter mogelijk om het laatste stuk per bus te doen.

Dag 3: zaterdag 19 maart 2022

Na een goed ontbijt gaan we weer op pad. Dit keer moet alle bagage mee, dus zorg voor een goede rugzak. We wandelen door de heerlijke natuur van de Eifel van Gemünd naar Kloster Steinfeld. Hier blijven we ook overnachten. Dit klooster is een prachtig complex met een grote tuin. Breng ook even een bezoekje aan de basiliek. In de avond sluiten we aan bij de paters en nonnen voor een traditionele Brotmahlzeit. Uiteraard hoort daar een lokaal kloosterbiertje bij! Vandaag wandelen we ongeveer 18 kilometer.

Dag 4: zondag 20 maart 2022

Na wederom een heerlijk ontbijt wandelen we nog ongeveer 10 kilometer naar het dorp Nettersheim. Daarbij komen we Romeinse resten tegen van onder andere een waterleidingsysteem uit die tijd. Vanuit Nettersheim nemen we de bus terug naar ons beginpunt van de wandelreis Gemünd.

Foto’s

Informatie over deze wandelreis

Deze wandelreis is inclusief:

Professionele Nederlandstalige begeleiding

 • 2 x een overnachting in luxe 3* Kurparkhotel in Gemünd;
 • 1 x een overnachting in 4* Kloster Steinfeld;
 • 3 x diner, 3 x ontbijt en 2 x lunch;
 • Bezoek aan en uitleg over stuwdam Urfttal, spookdorp Wollseifen, voormalig SS-kamp Vogelsang en Kloster Steinfeld;
 • OV-tickets/shuttle-vervoer indien nodig op de wandeldagen;
 • Toeristenbelasting.

Exclusief:

 • Vervoer van en naar de Eifel;
 • Verzekeringen;
 • 7,50 euro per persoon kosten Garantiefonds GGTO (wordt apart gefactureerd);
 • Eten en drinken dat niet binnen het genoemde programma valt;
 • Eventuele persoonlijke uitgaven.

Aantal deelnemers:
Vertrekgarantie: vanaf 4 deelnemers
Deze wandelreis gaat door vanaf 4 deelnemers.
Maximaal gaan er 10 deelnemers mee.

Corona:
Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom corona, dan krijg je de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment op de locatie waar de wandelreis plaatsvindt.
In de Eifel gelden de Duitse regels. Vaak heeft iedere deelstaat ook nog eigen regels, in dit geval is dit Noordrijn-Westfalen. Wij adviseren om een 2G (gevaccineerd of genezen) aan te houden en een bewijs hiervan mee te nemen.

Accommodaties:
We overnachten in mooie en luxe locaties. Alle hotels hebben minimaal 3 en vaak 4 sterren.
Tegen een meerprijs is het mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren.

Maaltijden:
Deze wandelreis is op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner geregeld worden. Heb je dieetwensen of allergieën laat het ons dan weten, dan houden we hier rekening mee.

Conditie:
Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie nodig. We wandelen zowel over onverhard als verhard terrein. Dit kan op plekken steil bergaf of bergop lopen. We stoppen regelmatig onderweg bij bezienswaardigheden. Op verschillende punten is het mogelijk om een bus te nemen naar het eindpunt.

Houd er rekening mee dat het er zo nu en dan een regenbui kan vallen. Een regenjasje en regenhoes voor je rugzak kunnen handig zijn. Wandelschoenen zijn een must voor deze wandelreis.

 

Bagage:
We slapen twee nachten in hetzelfde hotel. Dat betekent dat je tijdens het wandelen op dag 1 alleen een dagrugzak hoeft mee te nemen met spullen voor onderweg. Tijdens wandeldag 2 en op de derde wandeldag neem je wel al je bagage mee. Zorg voor een prettig zittende rugzak. En zorg voor voldoende water!

Inschrijven