Wandelreis Eifelsteig en Vulkamaarpad

Duitsland – Eifel/Daun – 6 dagen

Categorie: stevig

Afstand: ongeveer 70 kilometer in 4 wandeldagen

Vertrekgarantie: vanaf 4 deelnemers

€ 1069,-
per persoon op basis van tweepersoonskamer

Momenteel niet boekbaar

klimmen en dalen
luxe hotels       wellness
heerlijk eten
uitzichten
kleine groep (max. 7 personen)

.

Wandelreis Eifelsteig en Vulkamaarpad

Het mooiste wandelpad van Duitsland, dat was het Vulkamaarpad in 2021. Gecombineerd met een prachtig deel van de Eifelsteig, maakt dat tot de perfecte wandelvakantie. We gaan flink omhoog en omlaag, genieten van weidse uitzichten, beklimmen uitzichttorens, gaan over smalle paadjes, via rotspaden, langs een waterval, verschillende meren en wellicht zien we ook nog een ijsvogeltje onderweg. Ondertussen worden we iedere avond volledig verwend in de luxe hotels waar we slapen.

Deze wandelreis samengevat:

 • Uitdagende wandelingen door de prachtige Eifel vol natuurschoon;
 • Op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner);
 • Inclusief bagagevervoer;
 • Ervaar alle facetten van de Eifel tijdens de wandeldagen;
 • Op pad in een kleine groep met maximaal 7 deelnemers;
 • Laat je in de watten leggen in de 3- en 4-sterren hotels waar we overnachten.

Hoe zwaar is deze wandelreis?

Ben jij iemand die regelmatig in Nederland aan de wandel gaat? En je hebt ook vaker heuvels of in de bergen gewandeld? Dan kan je deze wandelingen wel aan.

We gaan gedurende vier wandeldagen op pad in de Eifel. De paden gaan behoorlijk op en neer. Verwacht dagelijks wel een flinke klimpartij en ook stukken dalen. Daarnaast gaat de route vaak over smalle paadjes. Op sommige stukken is er een afgrond langs het pad en hangen er kabels om je vast te houden. Ook klimmen we een kort stukje over rotsig gebied omhoog. We volgen hierbij wel een soort pad, maar dit bestaat geheel uit rotsen. Hier is overigens geen afgrond. De uitdaging zit vooral in de derde wandeldag.

In het algemeen gaat de route over brede paden en zijn er geen technisch moeilijke stukken.

Bedenk dat de wandelroutes door heuvelachtig gebied gaan, dus dat het wellicht niet zo ver in afstand lijkt, maar we wel een volledige dag aan het wandelen zijn.

We wandelen overigens rustig aan, want we hebben geen haast en daarbij geef ik op verschillende punten uitleg over de regio en over de bezienswaardigheden onderweg.

Momenteel niet boekbaar

Programma van dag tot dag

Dag 1: zondag 3 september 2023

Dit is onze aankomstdag in Daun. Vandaag arriveren we in Hotel Panorama in het stadje Daun. Dit luxe hotel heeft een fijne wellness, dus wie hier gebruik van wil maken, kan dat deze middag al doen. (niet inbegrepen)

In de avond staat er een heerlijke drie-gangen-diner op ons te wachten.

Dag 2: maandag 4 september 2023

Na een uitgebreid ontbijt gaan we vandaag voor het eerst aan de wandel. We wandelen door het Kurpark van Daun met het heilzame water van Kneipp. Dan komt het eerste meer al in zicht en volgt een flinke klim. Onze inspanning wordt beloond want vanaf de uitkijktoren hebben we 360-graden uitzicht over de Eifel. Via een aantal andere meren wandelen we met een grote lus naar het dorp Schalkenmehren waar ons volgende hotel ligt.

Vandaag wandelen we ongeveer 17 kilometer.

Dag 3: dinsdag 5 september 2023

Na een goed ontbijt gaan we weer op pad. Dit keer volgen we de route van de Eifelsteig richting Manderscheid. We gaan door bossen en volgen het riviertje De Lieser. Deze etappe is echt genieten van de natuur. De route gaat door een glooiend landschap. Uiteindelijk komen de twee kastelen van Manderscheid in zicht en weten we dat we dit gezellige dorp hebben bereikt. We overnachten in Pension am Lieserpfad. In Manderscheid hebben we een heerlijk diner.

Vandaag wandelen we ongeveer 17 kilometer.

Dag 4: woensdag 6 september 2023

Na wederom een heerlijk ontbijt staat er een stevige wandeldag op het programma. We volgen hierbij het eerste deel van het Vulkamaarpad. Deze route wordt als uitdagend omschreven en daarom doen wij deze in twee wandeldagen. Met zicht op de indrukwekkende kastelen laten we de bewoonde wereld steeds verder achter ons. Het eerste deel gaat over een smal pad over de rand van een flinke heuvel in de bossen. We kunnen diep onder ons kijken waar een beekje stroomt. Grote kans dat er roofvogels te bespeuren zijn in de lucht. Maar er is meer op deze route. Zo komen we langs een waterval en gaan we een soort canyon door. Om vervolgens op lieflijke weides uit te komen en even later weer flink te moeten klimmen naar het volgende uitzichtpunt. We leren vandaag ook meer over de vulkanen in dit gebied.

In de namiddag arriveren we in het heerlijke NaturPurHotel in Meerfeld. Hier blijven we 2 nachten slapen. In de avond worden onze inspanningen beloond met een diner om te smullen… Gebruik van de wellness-omgeving is hier inbegrepen!

Vandaag wandelen we ongeveer 12,5 kilometer.

Dag 5: donderdag 7 september 2023

Onze laatste wandeldag begint met een heerlijk ontbijt met veel regionale producten. Vandaag wandelen we het tweede deel van het Vulkamaarpad. Dat begint met een flinke klim om wederom beloond te worden met een fantastisch uitzicht. De rest van de dag trekken we ons terug in de natuur. Misschien zien we onderweg wel een ree of vliegt er een ijsvogeltje voor ons uit. Bij terugkomst in het NaturPurHotel in Meerfeld is er vast nog even tijd om te ontspannen of de spieren te ontspannen in de sauna. Ook deze avond gaan we weer uitgebreid dineren.

Vandaag wandelen we ongeveer 17 kilometer.

Dag 6: vrijdag 8 september 2023

Na een heerlijk ontbijt staat onze taxi te wachten om ons terug te brengen naar ons beginpunt van deze wandelreis: Daun.

Momenteel niet boekbaar

Lees de wandelblog ‘Vulkamaar-pad: de mooiste wandelroute van Duitsland’ om een indruk te krijgen van deze wandelreis.
Deze blog beschrijft de laatste twee wandeldagen van deze wandelreis.

In 2021 werd het Vulkamaar-pad uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Duitsland. Deze route van in totaal 26 kilometer loopt door de Vulkaaneifel en vormt een mooie combinatie met de langeafstandswandeling Eifelsteig. De route wordt geroemd om de smalle paadjes met zicht op de riviertjes de Lieser en Kleine Kyll, om het Wolfsschlucht ravijn, de vulkaankrater van Windsborn, de vulkaan Mosenberg, het dorp Meerfeld aan het meer en de burchten van Manderscheid. Dat belooft een hoop moois! Maar niet zonder moeite, want deze wandelroute wordt omschreven als ‘anspruchsvoll’ wat zoveel betekent als uitdagend of veeleisend. Nou, kom maar op!

Informatie over deze wandelreis:

Deze wandeling is inclusief:

 • Professionele Nederlandstalige begeleiding;
 • Tekst en uitleg onderweg;
 • 5 x een overnachting in luxe 3* of 4* hotels;
 • Volpension, dus dagelijks ontbijt, lunch en diner;
 • Taxi op de laatste dag terug naar het beginpunt in Daun;
 • Bagagevervoer tussen alle hotels;
 • Toeristenbelasting.

Deze wandeling is exclusief:

 • Vervoer van en naar de Eifel;
 • Verzekeringen;
 • 7,50 euro per persoon kosten Garantiefonds GGTO (wordt apart gefactureerd);
 • Eten en drinken dat niet binnen het volpension of het genoemde programma valt;
 • Eventuele persoonlijke uitgaven;

Aantal deelnemers:

Vertrekgarantie: vanaf 4 deelnemers

Deze wandelreis gaat door vanaf 4 deelnemers.
Maximaal gaan er 7 deelnemers mee.

Accommodaties:
We overnachten in mooie en luxe locaties. Alle hotels hebben minimaal 3 en vaak 4 sterren.
Je boekt een gedeelde tweepersoonskamer.

Het is niet mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren.

Maaltijden:
Deze wandelreis is op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner geregeld worden.
Heb je dieetwensen of allergieën laat het ons dan weten, dan houden we hier rekening mee.

Corona:
Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom corona en wij moeten de wandelreis annuleren, dan krijg je de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment op de locatie waar de wandelreis plaatsvindt. In de Eifel gelden de Duitse regels.

Bagage:
Wij maken gebruik van bagagevervoer. Dat betekent dat je tijdens het wandelen alleen een dagrugzak hoeft mee te nemen met spullen voor onderweg. Zorg voor voldoende water! Alle andere bagage staat klaar op de volgende overnachtingsplek.

Conditie:
Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie nodig. We wandelen zowel over onverhard als verhard terrein. Dit kan op plekken steil bergaf of bergop lopen. We stoppen regelmatig onderweg.

Over het algemeen is het begin september ideaal weer. Houd er wel rekening mee dat het er zo nu en dan een regenbui kan vallen. Een regenjasje en regenhoes voor je rugzak kunnen handig zijn. Wandelschoenen zijn een must voor deze wandelreis.

Momenteel niet boekbaar

Foto’s