Denemarken – Sønderborg – 5 dagen

Categorie: stevig

Afstand: ongeveer 75 kilometer in 3 wandeldagen

Vertrekgarantie en prijs:

info volgt nog

Denemarken: over de route van handelaars en smokkelaars

Dit is een wandelreis voor de wat gevorderde wandelaar want we wandelen elke dag minstens 20 kilometer. De locatie voor deze uitdaging is wel een bijzondere: het zuiden van Denemarken. Op een zonnige dag waan je je in Zuid-Europa. Dan wel met typische Deense huizen en andere Deense elementen. We volgen een deel van het Gendarmenpad, de route die vroeger de douaniers gebruikten om het grensgebied te controleren. Op sommige punten zie je aan de overkant van het water Duitsland liggen. Ondanks dat we voornamelijk langs het water wandelen is dit een enorm gevarieerde wandelreis met veel historie en verhalen onderweg. Zoek jij mee naar de gestempelde bakstenen in de kleine baaitjes?

Programma van dag tot dag

Dag 1: maandag 19 juni 2023

Dit is onze aankomstdag in de stad Sønderborg. Wie er al op tijd is, kan al een wandeling door de stad maken en genieten van de avondzon op de typisch Deense gekleurde gevels in de haven. We slapen deze nacht in het luxe Sønderberg Strand hotel. Ook hebben we hier een 2-gangen diner in de avond.

Dag 2: dinsdag 20 juni 2023

Na een uitgebreid ontbijt gaan we vandaag voor het eerst aan de wandel. We krijgen lunchpakketten mee voor onderweg. Vandaag wandelen we ongeveer 22 kilometer van Sønderborg naar Gammelgab. We volgen de kustlijn en over strandjes en langs kleine steigers waar vissers hun netten te drogen hebben gehangen. In Gammelgab staat onze chauffeur klaar om ons weer terug naar het hotel te brengen. Deze nacht dineren en slapen we wederom in het Sønderborg Strand hotel.

Dag 3: woensdag 21 juni 2023

Na een goed ontbijt gaan we weer op pad. Onze chauffeur brengt ons naar het punt waar we gisteren geëindigd zijn, zodat we onze wandeling weer kunnen hervatten. Ook vandaag krijgen we lunchpakketten mee voor onderweg. Vandaag wandelen we zo’n 25 kilometer van Gammelgab naar Stranderød. Diner en overnachten doen we in Benniksgaard Annex hotel. Onze bagage wordt hierheen gebracht.

Dag 4: donderdag 22 juni 2023

Na wederom een heerlijk ontbijt wandelen we naar ons volgende hotel in Padborg. Afhankelijk van hoe we ons voelen en wat iedereen wil, kunnen we 22 kilometer of 27,5 kilometer wandelen. Er is namelijk een afkorting van de route mogelijk. Onze bagage wordt wederom naar dit hotel gebracht. Diner en overnachting doen we in het stijlvolle Bov Kro hotel.

Dag 5: vrijdag 23 juni 2023

Na een heerlijk ontbijt kan iedereen weer de terugreis naar huis beginnen.

Foto’s

Informatie over deze wandelreis

Deze wandelreis is inclusief:

 • Professionele Nederlandstalige begeleiding
 • 4 x een overnachting in luxe 3* of 4* hotels
 • Volpension, dus dagelijks ontbijt, lunch en diner
 • Transfers zoals omschreven in het programma
 • Bagagevervoer tussen alle hotels
 • Toeristenbelasting

Exclusief:

 • Vervoer van en naar Denemarken;
 • Verzekeringen;
 • 7,50 euro per persoon kosten Garantiefonds GGTO (wordt apart gefactureerd);
 • Eten en drinken dat niet binnen het volpension of het genoemde programma valt;
 • Eventuele persoonlijke uitgaven;

Het is vrij gemakkelijk om met de trein vanuit Nederland naar Sønderborg te reizen.
Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 49,95 euro voor een enkele reis.

Aantal deelnemers:
Vertrekgarantie: vanaf  deelnemers
Deze wandelreis gaat door vanaf  deelnemers.
Maximaal gaan er 9 deelnemers mee.

Corona:
Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom corona, dan krijg je de volle 100% van je reissom terugbetaald. Dit betekent dat je je geld terugkrijgt, wanneer we vanuit Vita Walking deze wandelreis moeten annuleren vanwege corona-maatregelen. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment op de locatie waar de wandelreis plaatsvindt. Hier gelden de Deense regels.

Accommodaties:
We overnachten in mooie en luxe locaties. Alle hotels hebben minimaal 3 en vaak 4 sterren.
Tegen een meerprijs is het mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren.

Maaltijden:
Deze wandelreis is op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner geregeld worden.
Heb je dieetwensen of allergieën laat het ons dan weten, dan houden we hier rekening mee.

Conditie:
Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie nodig. We wandelen zowel over onverhard als verhard terrein. Het terrein is voornamelijk vlak.
Over het algemeen is het in juni ideaal weer. Houd er wel rekening mee dat het er zo nu en dan een regenbui kan vallen. Een regenjasje en regenhoes voor je rugzak kunnen handig zijn. Wandelschoenen zijn aan te raden voor deze wandelreis.

 

Bagage:
Wij maken gebruik van bagagevervoer. Dat betekent dat je tijdens het wandelen alleen een dagrugzak hoeft mee te nemen met spullen voor onderweg. Zorg voor voldoende water! Alle andere bagage staat klaar op de volgende overnachtingsplek.