Wandeling De Meinweg

Type: wandeling
Nederland – Limburg – ochtend
Categorie: licht
Afstand: +/- 10 km

Data: zaterdag 14 januari 2023

NP De Meinweg: over de grens

Het verhaal van Nationaal Park De Meinweg kent vele elementen. Zo is er de unieke natuur die zich zowel over Nederland en Duitsland uitstrekt.
Dwars door deze natuur loopt de IJzeren Rijn, vroeger de spoorlijn voor goederentreinen tussen de haven van Antwerpen in België en het Ruhrgebied in Duitsland. Nu een historisch monument tussen de bomen.
Dan is het de historie van het College St. Ludwig. Op de plek waar eens een franciscaner klooster stond, is nu een bizar Indiaas-aandoende, knalgele tempel gebouwd door de aanhangers van Maharishi. Een bizarre aanblik, midden in de natuur.
Onze wandeling gaat ook over Duitse grond aangezien De Meinweg geen grenzen kent. Van de watermolen van de Dahlheimer Mühle wordt gezegd dat het de oudste van Duitsland is. Er wordt namelijk in de geschiedpapieren van 1231 al over deze molen gesproken. Een vlonderpad voert van deze historische watermolen weer terug naar Nederlandse grond, waar het buurtschap Vlodrop Station het eindpunt van de wandeling is.

Deze wandeling is wat voor jou als je:
– zin hebt in een fijne winterwandeling;
– het ook leuk vindt om wat historie en verhalen over het gebied te horen;
– wel van koffie/thee en lekkers erbij houdt!

Vertrekgarantie:
JA

Prijs: 29 euro

LET OP! WIJZIGING DATUM.
zaterdag 14 januari 2023

Inschrijven

Programma

zaterdag 14 januari 2023
Om 9.30 uur verzamelen we op de parkeerplaats van het buurtschap Vlodrop Station. Hier vertrekt onze wandeling door Nationaal Park De Meinweg. Deze wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en eindigt op de plek waar we gestart zijn. Onderweg maken we een stop voor koffie en wat lekkers op een terras. We zijn ongeveer 3,5 uur onderweg in totaal.

Inschrijven

Foto’s

Inschrijven

Informatie over deze wandeling

Deze wandeling is inclusief:

  • professionele Nederlandstalige begeleiding;
  • uitleg over natuur en historie van Nationaal Park De Meinweg;
  • een warm drankje en wat lekkers onderweg.

Exclusief:

  • vervoer van en naar het startpunt.

Aantal deelnemers:
Vertrekgarantie: JA
Deze wandeling gaat altijd door. Er gaan maximaal 8 wandelaars mee.

 

Corona:
Wanneer deze wandeling niet door kan gaan vanwege de maatregelen rondom corona en door Vita Walking geannuleerd wordt, dan krijg je de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment op de locatie waar de wandeling plaatsvindt. Aangezien het horeca-punt dat wij bezoeken zich in Duitsland bevindt, gelden hier de Duitse regels. Wij adviseren om een 2G (gevaccineerd of genezen) aan te houden en een bewijs hiervan mee te nemen.

Conditie:
Dit is een lichte wandeling. Er zijn vrijwel geen hoogteverschillen onderweg en de route loopt voornamelijk over onverharde paden. Het kan zijn dat deze modderig zijn, dus zorg voor geschikte schoenen. Wandelschoenen zijn aan te raden.

 

Details:
Datum: 14 januari 2023
Tijd: 9.30 – 13.00 uur
Startpunt: buurtschap Vlodrop Station
Parkeren: Er ligt een parkeerplaats op deze locatie. Parkeren is hier gratis.

“Deze wandeling heeft een heel afwisselend landschap. Je wandelt door bos en over heide en komt langs het hoofdkantoor van de Maharishi. Er valt zoveel te ontdekken! En de stilte is overweldigend. Daar waar andere Meinwegroutes druk kunnen zijn is er hier rust. Heerlijk!”

Inez
Inschrijven