Oostenrijk – Bregenzerwald, 6 dagen
Categorie: rood (stevig)

Een huttentocht voor beginners

Heb jij altijd al een echte huttentocht in Oostenrijk willen maken? Dan is dit je kans!
Voor deze huttentocht heb je namelijk helemaal geen ervaring in bergwandelen nodig. 
Vijf dagen lang gaan we samen op pad in de bergen van Oostenrijk. En om je extra goed voor te bereiden, organiseren we voorafgaand een wandeling in de Zuid-Limburgse heuvels waarbij we veel tips geven over het wandelen in de bergen. En je krijgt een briefing met alle informatie voorafgaand aan de reis. Zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten van deze huttentocht!  

Vertrekgarantie: JA

Vanaf 899 euro

Prijzen en boeken

Programma van dag tot dag

Zaterdag 28 augustus 2021 in Zuid-Limburg (precieze locatie wordt nog bekend gemaakt)
11.00 uur – 14.00 uur: oefenwandeling door de heuvels in Zuid-Limburg. Onderweg zullen de wandelbegeleiders tips en tricks delen. Op deze manier kun je alvast oefenen voor het echte werk! Neem een gevulde rugzak mee, zodat je ook kunt ervaren hoe dit voelt tijdens het wandelen.
Deze wandeling is inclusief lunch.
14.00 uur – 16.00 uur: briefing door bergwandelgids Jonathan Vandevoorde. Tijdens deze info-bijeenkomst geeft Jonathan uitleg over wandelen in de bergen, maar ook over onze bestemming, het Bregenzerwald in Oostenrijk.

Dag 1: dinsdag 21 september 2021 
Om 15.00 uur verzamelen we in het dorp Schoppernau. Vanuit hier vertrekken we direct voor een eerste wandeling de bergen in. We wandelen in ongeveer 1,5 uur tijd naar Bodenvorsäß – Bergkristallhütte op 1250 meter hoogte.
We installeren ons in deze berghut voor de nacht. Hier hebben we een gezamenlijk diner in de berghut. 

Dag 2: woensdag 22 september 2021
Vandaag is de eerste echte wandeldag. We gaan 6 uur lang op pad en wandelen via Töbelejoch (2101 m) naar de Biberacherhütte (1864 m). In totaal stijgen we 1000 meter en dalen we 400 meter. Ook in deze hut hebben we een gezamenlijk diner en blijven we overnachten. 

Dag 3: donderdag 23 september 2021
Vandaag gaan we wederom de hele dag de natuur in. We zijn ongeveer 6,5 uur onderweg. Via Braunarlfürggele (2145 m) enHochtannbergpass gaan we naar het eindpunt van deze dag, deWiddersteinhütte (2009 m). In totaal stijgen we 1020 meter en dalen we 810 meter.

Dag 4: vrijdag 24 september 2021
Vandaag gaan we ongeveer 5,5 uur op pad in de bergen. Via de Hochalppass (1938 m) gaan we naar deBärgunthütte. Na een fijne pauze wandelen we via Baadt (1244 m) naar de Schwarzwasserhütte (1620 m).  In totaal is dit 660 meter stijgen en 1030 meter dalen.

Dag 5: zaterdag 25 september 2021
Dit is de laatste wandeldag. We zullen ongeveer 5 uur onderweg zijn. We wandelen naar Steinmandl (1982 m) en vervolgens door naar hetNeuhornbachhaus. Het laatste wandelstuk loopt tot hetmiddenstation van deDiedamskopfbahn. In totaal is dit 450 meter stijgen en 550 meter dalen. Met deze kabelbaan dalen we verder af naar Schoppernau 

Deze laatste dag hebben we het diner en de overnachting in Hotel Krone. Deze avond sluiten we onze wandelreis gezellig samen af op een gezellig terras met een lekker drankje. 

Dag 6: zondag 26 september 2021
Iedereen kan vandaag op eigen gelegenheid weer terug naar huis reizen. 

Foto’s

Informatie over deze wandelreis

Deze wandelreis is inclusief:

 • 4 x een overnachting in een berghut. Het kan zo zijn dat we met de hele groep in één lager liggen.  
 • 1 x een overnachting in een 4-sterren hotel op basis van een tweepersoonskamer. Toeslag eenpersoonskamer is 30 euro.
 • 5 x volpension, dus dagelijks ontbijt, lunch en diner 
 • eventuele douchemuntjes die nodig zijn in de berghutten om te douchen 
 • Nederlandstalige begeleiding door een professionele bergwandelgids en twee wandelbegeleiders. 
 • proefwandeling en briefing in Zuid-Limburg met uitleg en tips en tricks. Deze proefwandeling is inclusief lunchpakketje. 

Exclusief:

 • vervoer van en naar Zuid-Limburg en vervoer van en naar Oostenrijk;
 • tolHoewel je maar enkele kilometers op de Oostenrijkse snelweg zult rijden, is een  tolvignet wel verplicht. Dit kun je onderweg aanschaffen in Duitsland. Het is voor € 9,50 (10 dagen geldig) te koop in alle Raststättes langs de snelweg ten zuiden van Ulm;
 • verzekeringen; 
 • eten en drinken dat niet binnen het volpension valt; 
 • eventuele persoonlijke uitgaven; 
 • een eigen slaapzak en kussensloop voor overnachtingen in de berghutten; 
 • eigen handdoeken voor overnachtingen in de berghutten. 

Aantal deelnemers:
Vertrekgarantie: ja
Deze reis gaat door bij minimaal 6 deelnemers.
Inmiddels zijn er genoeg aanmeldingen en gaat deze wandelreis definitief door!
Maximaal gaan er 12 deelnemers mee. 

Corona:
Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege corona, dan krijg jij de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment. Ook zullen we je voor vertrek informeren wat deze maatregelen in Oostenrijk zijn. 

Accommodaties:
We overnachten 4 keer in een berghut. Hoe we daar slapen verschilt van hut tot hut en is ook afhankelijk van de drukte. Het kan zijn dat we met de hele groep in één lager liggen.
De laatste nacht slapen we in het 4-sterren Hotel Krone in Schoppernau. Hier is het mogelijk om een tweepersoonskamer te reserveren.
Wanneer je alleen reist, kun je ervoor kiezen dat je een kamer deelt met een andere deelnemer. Of je kiest voor een eenpersoonskamer. De toeslag hiervoor is 30 euro.

Maaltijden:
Deze wandelreis is op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner geregeld worden.
We nemen lunchpakketjes mee voor onderweg.
Het diner in de berghutten bestaat vaak uit een dagschotel.
Ben je vegetarisch of heb je dieetwensen, geef deze dan bij boeking aan ons door. Wij zullen hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Mocht dit onverhoopt toch ergens niet mogelijk zijn, dan laten we je dat ruim van tevoren weten. 

Conditie:
Een goede basisconditie is nodig voor deze wandelreis. We wandelen alleen over gemarkeerde bergpaden. Het kan voorkomen dat we langs een afgrond of over wiebelige rotsblokken komen. Uiteraard nemen we alle tijd iedere wandeldag. Bovendien zal onze 
bergwandelgids Jonathan Vandevoorde alle deelnemers begeleiden om de wandel-ervaring zo prettig mogelijk te maken.

Bagage:
Bij inschrijving krijg je ook een paklijst toegestuurd. Ook zullen we tijdens de briefing handige tips geven over wat wel en niet mee te nemen. Een goede rugzak en goede wandelschoenen is een vereiste om deel te nemen aan deze wandelreis. Twijfel je? Laat het ons weten en we overleggen. :

Prijzen en boeken