Azoren – Santa Maria, 7 dagen

Ladies only – Paradijselijk Sante Maria aan onze voeten

Indrukwekkende watervallen, tropische bossen met felgekleurde bloemen, weidse uitzichten over de azuurblauwe zee, schattige dorpjes met witte huisjes, verlaten strandjes die alleen te voet bereikbaar zijn en rust… Volgens Judith is dit de mooiste wandelroute die ze ooit gewandeld heeft.

De Grand Route de Santa Maria is een wandelroute van ongeveer 80 kilometer rond het paradijselijke eiland Santa Maria. Dit eiland maakt deel uit van de Portugese eilandengroep de Azoren. Santa Maria is nog niet geraakt door de invloeden van toerisme en dat maakt deze wandelreis tot een unieke belevenis.

Vertrekgarantie
JA

Vanaf 849 euro

Prijzen en boeken

Programma van dag tot dag

Dag 1: maandag 18 oktober 2021

We arriveren in de avond op het eiland Santa Maria. Miguel staat klaar om ons op te halen van het vliegveld en brengt ons naar de hoofdstad Vilo do Porto. De eerste nacht brengen we hier door.

Dag 2: dinsdag 19 oktober 2021

Na een lekker ontbijt gaan we op pad om de eerste wandelkilometers te maken. We beginnen rustig. Vandaag staat er 9,8 kilometer op het programma. Al direct tijdens de eerste dag komen we op verlaten strandjes, dus als je wilt zwemmen, zorg dan voor zwemkleding en een handdoek!
Ons eindpunt van de dag is shelter Malbusca.

Dag 3: woensdag 20 oktober 2021

Vandaag wandelen we van shelter Malbusca naar shelter Lapa. Dit is 12,2 kilometer. Op dit traject zitten een aantal flink steile stukken. Maar dat levert dan ook een paar machtige uitzichten op! En op dit traject ligt ook de eerste waterval.

Dag 4: donderdag 21 oktober 2021

De vierde dag wandelen we van shelter Lapa naar shelter Norte. Vandaag is de meest zware dag, maar dat is het waard want op het einde word je getrakteerd op de de indrukwekkende kliffen aan de noordzijde van het eiland. Gegarandeerd een moment om nooit meer te vergeten!

Dag 5: vrijdag 22 oktober 2021

Deze dag staat in het teken van de vulkaan van het eiland. We laten de kust even achter ons en wandelen vandaag door het binnenland. Uiteindelijk beklimmen we de vulkaan voor een uitzicht van 360 graden over het hele eiland. (als de wolken een beetje meewerken) We komen door kleine dorpjes met de herkenbare witte huisjes. Een tocht van 19,5 kilometer in totaal. Overnachten doen we in shelter Baia do Raposo.

Dag 6: zaterdag 23 oktober 2021

Tijdens de laatste wandeldag leggen we de meeste kilometers af, namelijk 22 in totaal. Maar dit is ook de makkelijkste wandeldag. Veel relatief vlakke stukken en veel dalen. We wandelen de cirkel rond en eindigen deze dag weer in de hoofdstad Vilo do Porto. Na een heerlijk diner brengen we hier ook de nacht weer door.

Dag 7: zondag 24 oktober 2021

Na een heerlijk ontbijt brengt Miguel ons weer naar het vliegtuig voor onze terugreis.

Foto’s

Informatie over deze wandelreis

Deze wandelreis is inclusief:

  • 4 x overnachting in een shelter;
  • 2 x overnachting in een hotel of hostel in Vilo do Porto;
  • Volpension, dus dagelijks ontbijt, lunch en diner;
  • Transfers tussen het vliegveld en Vilo do Porto bij vertrek en aankomst;
  • Nederlandstalige begeleiding door een gecertificeerde wandelbegeleider.

Exclusief:

  • Vluchten van en naar Santa Maria. Er gaan geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland. Het is het makkelijkste om eerst naar Lissabon te vliegen en vanuit daar naar Santa Maria door te vliegen. Vita Walking zal een advies voor de vluchten sturen na boeking;
  • Verzekeringen;
  • Eten en drinken dat niet binnen het volpension valt;
  • Eventuele persoonlijke uitgaven;
  • Een eigen slaapzak, kussensloop en handdoeken voor overnachtingen in de shelters. Deze kunnen in overleg ook gehuurd worden op locatie tegen een meerprijs. Geef dit bij boeking aan.

Aantal deelnemers:
Vertrekgarantie: ja
Deze reis gaat door vanaf 4 deelnemers.
Inmiddels zijn er genoeg aanmeldingen en gaat deze wandelreis definitief door!
Maximaal gaan er 5 deelnemers mee!
Dit is een ladies only-wandelreis, dus alleen dames kunnen deelnemen.

Corona:
Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege corona, dan krijg jij de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment. Ook zullen we je voor vertrek informeren wat deze maatregelen op de Azoren zijn. 

Accommodaties:
De eerste en laatste nacht slapen we in een hotel of hostel in de hoofdstad Vilo do Porto. De andere vier nachten slapen we in de shelters van organisatie Ilha a Pe, die aan de route liggen.
Deze shelters zijn omgebouwde stallen en zijn vergelijkbaar met berghutjes. Ze zijn heel basis, maar wel erg netjes. Wij hebben deze shelters altijd alleen voor onze groep. In deze shelters staan 6 bedden, er is een toilet en een douche met warm water. Stroom komt via zonnepanelen en er is geen wifi en er zijn ook geen stopcontacten. Er is een usb-punt om je telefoon op te laden en het 4G-bereik is er erg goed.
Deze shelters staan midden in de natuur op prachtige plekken. Gegarandeerd rust!
Gedurende deze hele reis zullen alle deelnemers een kamer delen. Het is dus niet mogelijk om een eenpersoonskamer te reserveren.

Maaltijden:
Deze wandelreis is op basis van volpension. Dit betekent dat het ontbijt, de lunch en het diner geregeld worden.
De twee nachten die we in de hoofdstad doorbrengen hebben we het ontbijt van het hotel of de hostel. De laatste nacht hebben we ook diner in de stad.
In de shelters is geen koelkast. Iedere dag wordt er vers eten en drinken geleverd door de organisatie in een koelbox. De inhoud hiervan bestaat uit ontbijtspullen, zoals brood, yoghurt, sapjes, fruit, muesli, kaas en vleesbeleg. Gedurende de wandeldagen moeten we hier ook zelf lunchpakketjes van maken.
Bij aankomst in de shelter staat ons diner al klaar. Dit is een eenpansgerecht, zoals een stoof of een maaltijdsoep. Iedere dag is dit een ander gerecht. Dit gerecht kunnen we zelf opwarmen op de gaspit in onze shelter. Het is dus niet mogelijk om zelf je diner uit te kiezen.

Heb je dieetwensen of allergieën, informeer dan even voordat je de boeking doet, wat de mogelijkheden zijn.

Conditie:
Voor deze wandelreis heb je een goede basisconditie nodig. We wandelen grotendeels over onverhard terrein. Dit kan op plekken behoorlijk steil bergaf of bergop lopen. Wandelstokken zijn aan te raden. Over het algemeen is het in oktober nog lekker weer. Houd er wel rekening mee dat het er zo nu en dan een regenbui kan vallen. Een regenjasje en regenhoes voor je rugzak zijn aan te raden. Het voordeel van die neerslag is dat Santa Maria een prachtig groen eiland is. Het nadeel is dat het op plekken glad en modderig kan zijn. Echte wandelschoenen zijn dus ook een vereiste voor deze wandelreis.

 

Bagage:
Wij maken gebruik van bagagevervoer. Dat betekent dat je tijdens het wandelen alleen een dagrugzak hoeft mee te nemen met spullen voor onderweg. Zorg voor voldoende water! Alle andere bagage staat klaar op de volgende overnachtingsplek.

Prijzen en boeken