Twentse winterwandeling

Nederland – Twente, 1 dag
Categorie: blauw (mild)

Winterwandelen over het sprookjesachtige Landgoed Twickel

Geniet jij ook zo van een echte winterwandeling? 

Dan is deze Twentse winterwandeling perfect voor jou! In het Overijsselse Delden ontdekken we samen het sprookjesachtige Landgoed Twickel. Na gezamenlijke lunch starten we onze wandeling bij het kasteel, dat nog altijd bewoond is door Roderik Graaf zu Castell Rüdenhausen. We wandelen over het enorme landgoed dat bij dit kasteel hoort. Hier ervaren we de verscheidenheid van de natuur in Twente. Van bosgebieden tot open weides met uitzicht over de omgeving en tussen de verschillende Twickelboerderijen door die herkenbaar zijn aan hun zwart-witte luiken. Uiteindelijk gaan we langs de prachtige bakstenen watertoren terug naar het dorp Delden, waar we via de voetgangersbrug (geïnspireerd op de Eifeltoren) bij ons startpunt van de wandeling uitkomen.  

Onderweg brengen we een bezoek aan één van de historische gebouwen op de route. We gaan even jaren terug in de tijd en ervaren één van de elementen van het leven op dit landgoed. Wanneer dit bezoek niet mogelijk is vanwege corona zorgen we voor een smakelijke lokale verrassing. 

Vertrekgarantie:
vanaf 9 deelnemers

Prijs: 47 euro

Prijzen en boeken

Programma

zaterdag 13 november 2021
Om 12.00 uur verzamelen we op onze lunchlocatie en lunchen we gezamenlijk.
Daarna vertrekken we voor de wandeling over het terrein van Landgoed Twickel. Onderweg brengen we een bezoek aan één van de historische gebouwen op het terrein. Onze wandeling eindigt weer op de plek waar we gestart zijn.

Foto’s

Informatie over deze wandeling

Deze wandelreis is inclusief:

  • deskundigewandelbegeleiding;
  • luxe lunch inclusief drankje;
  • bezoek aan één van de historische gebouwen van Landgoed Twickel;
  • sfeervolle Twentse winterwandeling over het sprookjesachtige terrein van dit landgoed;
  • professionele Nederlandstalige begeleiding door de Vita Walking wandelbegeleiders.

Exclusief:

  • vervoer van en naar Twente;
  • parkeergeld 2 euro.

Aantal deelnemers:
Vertrekgarantie:
vanaf 9 deelnemers.
Er gaan maximaal 14 wandelaars mee. 

Corona:
Wanneer deze wandelreis niet door kan gaan vanwege corona, dan krijg jij de volle 100% van je reissom terugbetaald. We houden ons altijd aan alle geldende corona-maatregelen op dat moment. Ook zullen we je voor vertrek informeren wat deze maatregelen zijn. 

Conditie:
Een goede basisconditie is nodig voor deze wandelreis. We wandelen zowel over verharde als onverharde paden. Het kan zijn dat deze modderig zijn. Een prettig zittende rugzak en goede wandelschoenen zijn daarom een vereiste voor deze wandeling. Deze wandeling is in totaal ongeveer 11 kilometer lang.

Maaltijden:
Voor aanvang van de wandeling hebben we een gezamenlijke lunch inclusief drankje.
Ben je vegetarisch of heb je dieetwensen, geef deze dan bij boeking aan ons door. Wij zullen hier zoveel mogelijk rekening mee houden. Mocht dit onverhoopt toch ergens niet mogelijk zijn, dan laten we je dat ruim van tevoren weten. 

Prijzen en boeken